Peste Noapte

Blog personal

Site inactiv din 2015


Clicknet, pardon Telekom (errori FEC)

Written by mv on 5/17/2015 01:02:00 p.m.

In doar 6 ore de internet "stabil" si de "calitate" , am reusit sa adun peste 1 milion de erori FEC. acum nu sunt eu mare expert in tehnica , am asa o vaga idee ce inseamna "Frame error checksum", poate nu m-ar afecta acele errori dar cand facebook-ul ia in jur de 2 minute sa se incarce si youtube-ul se blocheaza din secunda in secunda la 240p e destul de grav.
 Daca este cineva care se pricepe cat de cat la tehnica DSL rog sa imi lase un comentariu cu referire la aceste cifre din modem pentru ca cei de la departamentul tehnic romTelekom ma iau cu este aprins beculetul...



Comenzi de pe AliExpress.com

Written by mv on 5/11/2015 10:33:00 p.m.


Mi-am comandat o lentila wide/macro pentru telefon de pe AliExpress.com - a costat 1.6 dolari, free shipping , si produsul mi-a ajuns la posta de la vama, dupa o luna jumatate. unele persoane au primit produsele la posta normala. si am decis sa fac o lista cu cateva lucruri pe care le-am invatat din aceasta isprava. Succes la cumparaturile din China :)



Comenzile se fac prin Card (Visa sau Mastercard) nu prin paypal !!
La comenzi mai mari de 10 Euro se platesc taxe vamale - 2.5 % din valoare
La comenzi mai mari de 100 euro se plateste TVA - 24% din valoare
In principiu trebuie sa prezentati la Vama o copie dupa o dovada de plata , factura fiscala, email. Depinde de cheful celor de la oficiu in a va cere aceste documente si/sau taxe.
Free shipping - e gratuit si dureaza undeva intre 1 luna si doua luni, daca nu ati primit coletul in 60 de zile puteti deschide rebate si veti primi banii inapoi pe card.
Daca locuiti intr-o localitate care nu e resedinta de judet, va trebui sa va deplasati in resedinta de judet la vama.


Creative Commons License