Peste Noapte

Blog personal

Site inactiv din 2015


Un SSD ieftin - 100% disk usage Rezolvare

Written by mv on 1/14/2017 04:10:00 a.m.


De cand am facut update de la windows 7 la windows 8 am inceput sa am parte de erroarea 100% disk usage, ea apare din senin, uneori fara sens, unerori e vorba si de 99% usage, dar atunci cand apare tot windows-ul ingheata pentru cateva secunde, si uite asa i7-le pe care dai o caruta de bani iti aminteste de primul pc. Dupa luni de cautari de pe internet cu diverse solutii:
- dezactivare Windows Search
- dezactivare Windows Prefech
- drivere de chipset noi
- nenumarate instalari de windows 8 , 8.1 si 10
si uite asa incepi sa iei solutii extreme, prima data am facut upgrade de la 4gb de ram la 16 gb; am achizitionat 2 placute ddr3 de 8gb : Kingston 8GB, 1600MHz, DDR3 x 2 buc = 650 lei
Am obeservat o mica imbunatatire. Totul mergea ok pana cand se umplea Ramul, cand nu mai era memorie windows-ul incepe sa isi folosesasca pagefile-ul si iar se blocheaza tot.
Am prins o oferta la vremea aceea era o reducere de 100 lei si am luat un SSD
Kingston SSDNow V300 de 128 gb la pret de 220 lei pe care l-am instalat doar pentru partitia de windows (C:/) .  Pot sa spun ca dupa acest update nu am mai avut parte de nici un blocaj.
Sunt curios voi ati avut parte de aceste probleme ? Lasa-mi un commentariu cu povestea ta si ce solutie ai avut pentru 100% disk usage
P.S. : PC-ul pe care am instalat toate astea e un Laptop Asus k55v



Cum trimiti bani in Romania din Anglia

Written by mv on 11/06/2015 07:00:00 p.m.

În cazul în care călătorim în România putem lua cu noi o sumă oarecare de bani, dar cursul de schimb GBP - RON este nefavorabil și, de cele mai multe ori, implică și comisioane mari. Mai mult decât atât, suma totală ce poate fi luată in numerar (cash) este limitată conform legilor în vigoare în Marea Britanie.




 Personal am trimis 500 de lire unui prieten din anglia iar el a primit 595 lire.  Prima tranzactie este gratuita. dupa aceea se percepe un mic comision care este mult mai mic decat la cei de la MoneyGram sau WesternUnion.

Cum funcţionează:

  • Vizitezi www.transferwise.com şi te înregistrezi;
  • Faci o cerere de transfer, introducând suma de trimis şi destinaţia banilor;
  • Plăteşti prin transfer bancar către TransferWise (gratuit). - Cei de la TransferWise auu un cont deschis la RaifaisenBank in Romania. Alternativ, poți plăti cu cardul de debit asociat contului tău bancar;
  • TransferWise va efectua schimbul şi va transfera banii în contul destinatarului în 1-2 zile;
  • Singurul comision perceput de TransferWise este de 1% din suma transferată, iar rata de schimb folosită este cea reală. Băncile au cursuri diferite pentru vânzarea şi cumpărarea de valută, însă TransferWise foloseşte cursul real de schimb valutar.



Black Friday de vara la Altex.ro

Written by mv on 8/13/2015 05:20:00 p.m.

Hard Disk Drive portabil TOSHIBA Canvio Basics, 500GB, USB 3.0, negru
Redus la 187,49 lei de la 250,99 lei
Cumpara de la altex.ro



Clicknet, pardon Telekom (errori FEC)

Written by mv on 5/17/2015 01:02:00 p.m.

In doar 6 ore de internet "stabil" si de "calitate" , am reusit sa adun peste 1 milion de erori FEC. acum nu sunt eu mare expert in tehnica , am asa o vaga idee ce inseamna "Frame error checksum", poate nu m-ar afecta acele errori dar cand facebook-ul ia in jur de 2 minute sa se incarce si youtube-ul se blocheaza din secunda in secunda la 240p e destul de grav.
 Daca este cineva care se pricepe cat de cat la tehnica DSL rog sa imi lase un comentariu cu referire la aceste cifre din modem pentru ca cei de la departamentul tehnic romTelekom ma iau cu este aprins beculetul...



Comenzi de pe AliExpress.com

Written by mv on 5/11/2015 10:33:00 p.m.


Mi-am comandat o lentila wide/macro pentru telefon de pe AliExpress.com - a costat 1.6 dolari, free shipping , si produsul mi-a ajuns la posta de la vama, dupa o luna jumatate. unele persoane au primit produsele la posta normala. si am decis sa fac o lista cu cateva lucruri pe care le-am invatat din aceasta isprava. Succes la cumparaturile din China :)



Comenzile se fac prin Card (Visa sau Mastercard) nu prin paypal !!
La comenzi mai mari de 10 Euro se platesc taxe vamale - 2.5 % din valoare
La comenzi mai mari de 100 euro se plateste TVA - 24% din valoare
In principiu trebuie sa prezentati la Vama o copie dupa o dovada de plata , factura fiscala, email. Depinde de cheful celor de la oficiu in a va cere aceste documente si/sau taxe.
Free shipping - e gratuit si dureaza undeva intre 1 luna si doua luni, daca nu ati primit coletul in 60 de zile puteti deschide rebate si veti primi banii inapoi pe card.
Daca locuiti intr-o localitate care nu e resedinta de judet, va trebui sa va deplasati in resedinta de judet la vama.


Creative Commons License