Peste Noapte

Blog personal

Site inactiv din 2015


Cum trimiti bani in Romania din Anglia

Written by mv on 11/06/2015 07:00:00 p.m.

În cazul în care călătorim în România putem lua cu noi o sumă oarecare de bani, dar cursul de schimb GBP - RON este nefavorabil și, de cele mai multe ori, implică și comisioane mari. Mai mult decât atât, suma totală ce poate fi luată in numerar (cash) este limitată conform legilor în vigoare în Marea Britanie.




 Personal am trimis 500 de lire unui prieten din anglia iar el a primit 595 lire.  Prima tranzactie este gratuita. dupa aceea se percepe un mic comision care este mult mai mic decat la cei de la MoneyGram sau WesternUnion.

Cum funcţionează:

  • Vizitezi www.transferwise.com şi te înregistrezi;
  • Faci o cerere de transfer, introducând suma de trimis şi destinaţia banilor;
  • Plăteşti prin transfer bancar către TransferWise (gratuit). - Cei de la TransferWise auu un cont deschis la RaifaisenBank in Romania. Alternativ, poți plăti cu cardul de debit asociat contului tău bancar;
  • TransferWise va efectua schimbul şi va transfera banii în contul destinatarului în 1-2 zile;
  • Singurul comision perceput de TransferWise este de 1% din suma transferată, iar rata de schimb folosită este cea reală. Băncile au cursuri diferite pentru vânzarea şi cumpărarea de valută, însă TransferWise foloseşte cursul real de schimb valutar.



Black Friday de vara la Altex.ro

Written by mv on 8/13/2015 05:20:00 p.m.

Hard Disk Drive portabil TOSHIBA Canvio Basics, 500GB, USB 3.0, negru
Redus la 187,49 lei de la 250,99 lei
Cumpara de la altex.ro



Clicknet, pardon Telekom (errori FEC)

Written by mv on 5/17/2015 01:02:00 p.m.

In doar 6 ore de internet "stabil" si de "calitate" , am reusit sa adun peste 1 milion de erori FEC. acum nu sunt eu mare expert in tehnica , am asa o vaga idee ce inseamna "Frame error checksum", poate nu m-ar afecta acele errori dar cand facebook-ul ia in jur de 2 minute sa se incarce si youtube-ul se blocheaza din secunda in secunda la 240p e destul de grav.
 Daca este cineva care se pricepe cat de cat la tehnica DSL rog sa imi lase un comentariu cu referire la aceste cifre din modem pentru ca cei de la departamentul tehnic romTelekom ma iau cu este aprins beculetul...



Comenzi de pe AliExpress.com

Written by mv on 5/11/2015 10:33:00 p.m.


Mi-am comandat o lentila wide/macro pentru telefon de pe AliExpress.com - a costat 1.6 dolari, free shipping , si produsul mi-a ajuns la posta de la vama, dupa o luna jumatate. unele persoane au primit produsele la posta normala. si am decis sa fac o lista cu cateva lucruri pe care le-am invatat din aceasta isprava. Succes la cumparaturile din China :)



Comenzile se fac prin Card (Visa sau Mastercard) nu prin paypal !!
La comenzi mai mari de 10 Euro se platesc taxe vamale - 2.5 % din valoare
La comenzi mai mari de 100 euro se plateste TVA - 24% din valoare
In principiu trebuie sa prezentati la Vama o copie dupa o dovada de plata , factura fiscala, email. Depinde de cheful celor de la oficiu in a va cere aceste documente si/sau taxe.
Free shipping - e gratuit si dureaza undeva intre 1 luna si doua luni, daca nu ati primit coletul in 60 de zile puteti deschide rebate si veti primi banii inapoi pe card.
Daca locuiti intr-o localitate care nu e resedinta de judet, va trebui sa va deplasati in resedinta de judet la vama.


ANAF a platit 2 Milioane euro pentru noua "sigla"

Written by mv on 3/30/2015 09:34:00 p.m.

Iata ce faceau cei de la ANAF acum un an... cheltuiau bani pe care nu ii aveau...

Sigla ANAF nu a costat 7 milioane de lei, ci tot rebrandingul plus cercetarea din spatele sau au costat atat.


Iar ca fapt divers cateva detalii despre costul unei sigle
 In 2008 Pepsi a platit 1 milion de dolari pentru noua sigla, adica jumatate din cat da ANAF pentru campania de rebranding. Logo-ul Olimpiadei de la Londra din 2012 a costat 625.000 de euro. Enron i-a platit in 1997, cand era una dintre cele mai mari companii din lume, 33.000 de dolari lui Paul Rand, probabil cel mai important designer de logo-uri comerciale din secolul XX. Iar Microsoft si-a schimbat logo-ul pe gratis, dand tema la departamentul de creatie.

Joc GTA V pentru PC - Cumpara GTA 5 pentru Windows in Rmania (cu licenta)

Written by mv on 3/30/2015 05:03:00 p.m.

Atentie : Jocul este disponibil din 14 Aprilie 2015

Cumpara de la Emag.ro - Precomanda , livrare gratuita 
Cumpara de la Altex.ro - 229 Lei ,  livrare gratuita 


Grand Theft Auto V, jocul open-world creat de Rockstar Games si apreciat de catre critici, va fi disponibil intr-o versiune pentru PC.

Atunci cand un smecheras de cartier, un fost hot de banci si un psihopat infricosator se regasesc intr-o incurcatura de proportii alaturi de cele mai inspaimantatoare si tulburatoare elemente ale crimei organizate subterane, ale guvernului Statelor Unite si industriei de divertisment, acestia trebuie sa se implice intr-o serie de jafuri periculoase pentru a supravietui intr-un oras necrutator unde nu pot avea incredere in nimeni, cu atat mai putin unul in celalalt.

Grand Theft Auto V pentru PC prezinta o gama de imbunatatiri semnificative la nivel tehnic si vizual pentru ca Los Santos si Blaine County sa fie mai captivante ca niciodata. Pe langa distantele de afisare (draw distances) foarte extinse, rularea la 60 de cadre pe secunda cu posibilitatea de a reprezenta elemente vizuale la o rezolutie 4K, jucatorii se vor bucura de o gama de adaugiri si imbunatatiri.







Creative Commons License