Peste Noapte

Blog personal

Site inactiv din 2015


Ce e aia un R5 , CAM , TS , TC , SCR , DVDSCR ?

Written by mv on 8/20/2008 10:51:00 p.m.

Pentru că multă lume se uită pe siteuri şi văd acolo “R5″ şi nu ştiu ce e aia şi îşi dau cu părerea fără să ştie despre ce vorbesc.

“R5″ înseamnă Region 5 şi se referă la regiunea DVDurilor. R1 e America, R2 e Europa, R5 e Rusia. Companiile cinematografice au ales să lanseze dvdurile în Rusia cu 1-2 săptămâni înainte de lansarea oficială, în încercarea de a împiedica pirateria, care este, ca şi la noi, 90%.

Aşadar, un “DVDRip.R5″ sau un release etichetat “R5″ înseamnă copie după un dvd rusesc. Calitatea este aceeaşi, dar nu are subtitrări şi adesea meniuri urâte.

zice zoso si are dreptate.

R5 in general are e un DVDrip cu sunet de la cinema(pentru ca sunetul de pe dvdurile r5 este in rusa)

sunetul pe unele r5-uri  poate fi si in elgleza deoarece dvd-ul avea track in engleza sau din cauza ca in unele cinematografe se difuzeaza via FM(radio) sunetul stereo pentru cei care au probleme cu auzul.

---------

Despre calitatea filmelor :

CAM - video filmat cu camera cu ajutorul unui tripod. sunet din camera

TELESYNC (TS) - video filmat cu camera cu ajutorul unui tripod. sunet via audio jack sau fm

--

TELECINE (TC) - video direct de pe rolele cinematografice - sunet de pe role

SCREENER (SCR) - video de pe caseta VHS - aspect video full screen (4:3) - sunet vhs - imaginea contine atentionari vizuale pe durata filmului(alb-negru , un text in josul ecranului)

DVD-SCREENER (DVDscr) - video DVDRip - sunet dvd - imaginea contine atentionari vizuale pe durata filmului(alb-negru , un text in josul ecranului)

DVDRip - oare ce o fi ?

Trimiteți un comentariu

Creative Commons License