StoreFashion.ro

Peste Noapte

Blog personal - Mihai Aruxandei Photoblog

Site optimizat pentru Google ChromeCe e aia un R5 , CAM , TS , TC , SCR , DVDSCR ?

Written by mv on 8/20/2008 10:51:00 PM

Pentru că multă lume se uită pe siteuri şi văd acolo “R5″ şi nu ştiu ce e aia şi îşi dau cu părerea fără să ştie despre ce vorbesc.

“R5″ înseamnă Region 5 şi se referă la regiunea DVDurilor. R1 e America, R2 e Europa, R5 e Rusia. Companiile cinematografice au ales să lanseze dvdurile în Rusia cu 1-2 săptămâni înainte de lansarea oficială, în încercarea de a împiedica pirateria, care este, ca şi la noi, 90%.

Aşadar, un “DVDRip.R5″ sau un release etichetat “R5″ înseamnă copie după un dvd rusesc. Calitatea este aceeaşi, dar nu are subtitrări şi adesea meniuri urâte.

zice zoso si are dreptate.

R5 in general are e un DVDrip cu sunet de la cinema(pentru ca sunetul de pe dvdurile r5 este in rusa)

sunetul pe unele r5-uri  poate fi si in elgleza deoarece dvd-ul avea track in engleza sau din cauza ca in unele cinematografe se difuzeaza via FM(radio) sunetul stereo pentru cei care au probleme cu auzul.

---------

Despre calitatea filmelor :

CAM - video filmat cu camera cu ajutorul unui tripod. sunet din camera

TELESYNC (TS) - video filmat cu camera cu ajutorul unui tripod. sunet via audio jack sau fm

--

TELECINE (TC) - video direct de pe rolele cinematografice - sunet de pe role

SCREENER (SCR) - video de pe caseta VHS - aspect video full screen (4:3) - sunet vhs - imaginea contine atentionari vizuale pe durata filmului(alb-negru , un text in josul ecranului)

DVD-SCREENER (DVDscr) - video DVDRip - sunet dvd - imaginea contine atentionari vizuale pe durata filmului(alb-negru , un text in josul ecranului)

DVDRip - oare ce o fi ?

Blog Widget by LinkWithin
Daca vrei sa primesti prin e-mail urmatoarele articole/postari, introdu adresa ta de email aici :
 1. 8 comments: Responses to “ Ce e aia un R5 , CAM , TS , TC , SCR , DVDSCR ? ”

 2. By Alinap on August 21, 2008 at 9:31 PM

  Chiar nu stiam exact astea si mereu aveam dubii cand ma uitam pe torrente.

 3. By Anonymous on October 28, 2008 at 10:04 PM

  interesant.

 4. By Cineblog on November 22, 2008 at 11:51 PM

  Vazusem la un moment dat si R3.Ala oare ce o fi?

 5. By dawgama on November 23, 2008 at 12:09 AM

  r3 = region 3 = Southeast Asia; South Korea; Non-mainland China (Taiwan); Hong Kong

 6. By Anonymous on March 9, 2010 at 1:24 PM

  dvdrip inseamna compresia unor fisiere VOB [fisiere care sunt in folderul unui dvd original Video TS] dar care nici ele nu au calitate buna in general si VOB sunt tot compresii, calitatea mai buna fiind acum Bluray. Ca sa comprimi fisierele VOB in format avi se face cu doua programe: dvd Decripter si Gordian rezultatul fiind cel mai bun in raport calitate spatiu de exemplu un film dvd are in jur de 4 giga si comprimat are 700 mb

 7. By Anonymous on April 18, 2010 at 9:16 AM

  BR = blue ray

 8. By Anonymous on December 30, 2010 at 1:39 AM

  DVD-Rip

  Este o versiune finala a filmului, o copie dupa un DVD original. DVD-Rip-urile sunt facute pentru ca un film pe DVD nu este lansat de obicei in toate regiunile. Piratii astfel „se ocupa” de raspandirea simultana a filmului in toate zarile.

  BD-Rip

  Este exact acelasi lucru ca la DVD-Rip, doar ca se refera la discuri Blu-ray.

  TVRip, STV si DSR

  Spre deosebire de copiile directe, TVRip, STV si DSR sunt copii realizate dupa semnal analogic TV sau dupa semnal de satelit. TVRip este o copie realizata dupa o sursa analogica folosind o placa de captura cu isiri coaxiale, compozite sau S-Video. STV (subscription TV) se refera la o copie facuta dupa semnalul provenit de la televiziunea platita prin cablu, iar DSR (digital stream rip) este o copie realizata dupa o sursa digitala precum cea de la satelit.

  HDTV si PDTV

  Copiile HDTV si PDTV vin de la televiziunile care emit prin unde, dar cu semnal digital. Copiile pot intrece deseori calitatea DVD, fiind vorba de rezolutii ridicate, high definition.

  In afara de codurile prezentate mai sus, daca in denumirea filmului vei intalni acronimul WS, trebuie sa stii ca este vorba de formatul imaginii, adica wide screen, sau panoramic in romana. Imaginea in format wide screen poate avea raportul 16:9 si mai nou 16:10, format abordat de cele mai noi televizoare LCD, cu plasma sau cu leduri.

 9. By Anonymous on August 1, 2011 at 1:01 AM

  Foarte tare. Bravo !

Post a Comment

Comentariul tau poate fi oprit pentru moderare. In principiu, va fi aprobat. Nu e nevoie sa postezi din nou. Rog sa se respecte regulile de bun simt.

Imi rezerv dreptul de a sterge orice comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The programs provided in this blog are freeware/shareware/trial software. NO TORRENT / WAREZ links are provided in this blog !!

comments are wellcome/ even anonymous comments

Creative Commons License Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Clicky Web Analytics