Peste Noapte

Blog personal

Site inactiv din 2015


Vîntu investeste 5 mil. $ intr-un parc municipal

Written by mv on 11/05/2007 10:25:00 p.m.

Prin hotărîrea adoptată s-a aprobat schimbarea denumirii obiectivului, din „Parcul Municipal Roman“, în „Parcul Eugenia Vîntu“, de la data începerii finanţării lucrărilor, în condiţiile în care investitorul îşi duce la îndeplinire obligaţiile asumate.
Consilierul liberal Constantin Ghica, uşor ironic, a salutat investiţia, susţinînd că, prin materializarea proiectului de modernizare, se vor crea 200 de locuri de muncă.

Modernizat va fi şi lacul, după standarde occidentale, pe suprafaţa acestuia putîndu-se face plimbări cu barca sau hidrobicicleta, existînd o porţiune de plajă şi un tobogan. Iarna, lacul se va transforma într-un patinoar natural.

                  via:monitorulde neamt/roman                       aprilie 2006
Conform proiectului, principalul element de atractie al Parcului Municipal va fi observatorul astronomic, care va fi amenajat in locul fintinii arteziene. Constructia acestuia presupune un turn inalt de 30 de metri, in jurul caruia vor fi scari si care va fi protejat de sticla. "Observatorul il vom primi gratis de la UNESCO, la baza acestuia urmind sa fie amenajata o fintina arteziana care va reprezenta un joc de apa, muzica si lumina. Observatorul astronomic si fintina arteziana vor fi inconjurate de o constructie din metal si sticla, in care va fi amenajat Muzeul Tehnologiei si Stiintei. Spatiul care va ramine disponibil va fi transformat in cafenele, cei care vor alege acesta locatie putind urmari jocul interesant al fintinii

                            via ziarul de iasi                                       octombrie 2007





  Acest parc a ramas singurul parc natural din romania(europa)  si e un lucru bun ca s-au apucat sa-l modernizeze, a ajuns intr-o stare jalnica, dezolanta, asa de jalnica ca te puteai sa te pierzi ca intr-o padure din cauza ca era plina de lastari , care nu au mai fost taiati de ani de zile . . . 
si sa nu uitam de mizerie . . . 
important e ca  acum s-au apucat de fapte.

Trimiteți un comentariu

Creative Commons License