Peste Noapte

Blog personal

Site inactiv din 2015


Radiohead - In Rainbows

Written by mv on 11/08/2007 05:14:00 a.m.



Radiohead a spart tiparele obisnuite cand s-a gandit sa nu mai scoata muzica cum se obisnuieste, pe cd-uri, ci sa o publice pe site-ul lor si ca "cumparatorul" sa plateasca cat vrea.Depinde de tine ce pret pui; pot sa fie 6$ sau 15$ sau 0$,(da ai vazut bine, gratis).Si ca totul sa fie normal s-au gadit sa faca pana la urma un discbox care sa contina si poze 
si cateva melodii bonus(pentru fani) .
Un mod ciudat de a-ti publica muzica ai zice, dar in ciuda faptului ca poti sa platesti cat vrei au avut castiguri bunicele.O sursa spune ca intre 1 si 29 octombrie siteul lor a fost vizitat de 1.200.000 oameni.In S.U.A. 40 la suta dein cei care au downloadat au platit.Plata lor a fost in medie de 8.05$. Un procent de 36 la suta au platit 4.64$,procent reprezentat de fanii din afara  S.U.A.
Trupa engleza, care a oferit fanilor optiunea de a cumpara un discbox la numai  82$, a hotarat sa-si lanseze albumul in format CD la anul.
Un experiment dureros as spune, totusi asta ar trebui sa fie practica,  dai drumu la cateva medodii pe net si iti faci si lansare normala pentru "discbox" care sa contina ceva poze de promovare 10 melodii, in plus si sa fie la un pret accesibil , totusi radiohead au exagerat cu 82$ eu zic ca 20$ ar fii fost destul , dar s-au gandit ca lumea o sa plateasca putin si au zis ca in pretul  "discbox"-ului sa fie incluse pierderile. totusi vazui undeva ca au incasat vreo 6 milioane de dolari. La final va spun ca nu am auzit de ei pana acum si ca le-am downloadat melodiile, si surprinzator nu mi-au placut. pe last.fm a fost o isterie , au avut si 1.000.000 de plays pe saptamana, asta cand o trupa mai cunoscuta are in jur de 100.000-300.000 de ascultari.



                                 primul meu post mai mare de 3 randuri

Trimiteți un comentariu

Creative Commons License